Visits: 19

История на SEO  – как започна всичко?

Днес, уважаеми читатели, ще Ви споделим интересна и любопитна информация за това, как започна SEO, поне при нас, представителите на W-SEO.com.

Ще си позволим да споделим интересна ситуация от среща с клиент, преди да продължим по същество.

Срещаме се в офиса на клиент, опериращ в сектор „Недвижими имоти“ и той ни пита: Резонно ли е да наредим по цяла София билбордове и рекламни плакати с нашето лого, точно в момент, в който коли на Google Maps ще заснемат улиците на града?

Естествено, че обяснихме, че повечето реклами биват замъглявани, но самия подход, самата находчивост и мисли на клиента ни накараха да се зарадваме.
Това е малко отклонение, да се върнем на историята на SEO.

Ние, тъй като се занимаваме с търсещи машини от повече от 20 години, добре си спомняме, всички в офиса, че търсещата машина Google я нямаше. Имаше търсачка, ако не се лъжем, с името Алта виста. В нея можеше да се търси само текст. Този текст беше оскъден, особено на български език.

Всичко беше просто, преди да се появи Google, за SEO почти не можем да говорим.

Нещата се промениха веднага щом се появи Google.

Тогава SEO оптимизацията започна да става интересна, но не за много хора, тъй като бе изключително тежка област.

Ние, още от самото начало почнахме да правим сайтовете, предимно за търсачки. Тогава нямаше социални мрежи. Представете си, времена, в които няма социални мрежи, но има отговори на всички въпроси.  По-възрастните читатели ще разберат за какво иде реч.

Преди години, за да разбереш отговора на въпроса: „Колко нюанса червено познават жените“? ще трябваше да прочетете книги, списания, или да направите проучване.

А днес, това се случва с един клик, или за по-находчивите, с гласова команда, зададена в Търсачката.

Естествено, оптимизацията на сайт в Гугъл преди 15 години бе лесна работа, но във времето се появиха редица алгоритми, които започнаха да предотвратяват всякакви манипулации.

Всъщност тук е мястото да кажем, че ние, почти никога не сме ползвали манипулативни методи. Винаги сме били ясни и точни – предоставяме добро съдържание, и вярваме, че това ще достигне до читателите.

SEO еволюция

Google видя възможност да направи нещо, което другите търсачки не бяха. Той започна да работи по актуализации на алгоритми, които биха възнаградили качествено и подходящо съдържание, за да свържат потребителите с това, което наистина искат да намерят.

Оттогава до сега са направени стотици промени в алгоритъма и SEO бързо се развива, принуждавайки търговците да проучат алтернативни стратегии. Историята на SEO ни учи, че най-добрият начин да се подготвим за бъдещето на SEO е да не изрязваме ъглите; това е да използвате техники за етична оптимизация и да публикувате съдържание, което има действителна стойност за вашите посетители.

Ако и Вие спазвате и днес това правило, касаещо SEO оптимизация като процес, то няма да имате никакви проблеми с наказания.

Е, направихме кратък обзор на търсещите машини, дано да Ви е било интересно.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x