Visits: 0

Що е то HIFU неоперативен лифтинг

Към днешна дата HIFU технологията се е превърнала в нещо като нарицателно за неоперативно подмладяване на лицето чрез видимото извайване на неговия контур и повдигане на кожата му. Любопитното обаче е, че допреди 2008 г. тази техника е използвана главно за лечение на тумори. За пръв път е одобрена като техника за лифтинг на кожата през 2009 г. от FDA.

По-късно, през 2014 г. ХайФу започва да се използва и като неинвазивен метод за подобряване вида на кожата при фини линии и бръчки върху деколтето и шията. В резултат на проучванията и опита към момента техниката е успешен метод за справяне с признаците на стареене и други естетични проблеми, без да е необходима оперативна намеса.

Същност на неоперативния HIFU лифтинг

HIFU е абревиатурата на английски, означаваща високоинтензивен концентриран ултразвук. Именно методът на ултразвуковите вълни стои в основата на повдигането на контура и изглаждането на бръчките при провеждане на ХайФу процедури.

Техниката е напълно неинвазивна. Какво точно означава това? Означава, че резултатите се постигат без да е необходимо да се извършва пробиване на кожата, инжектиране, рязане, шиене и свързаните с тях подувания, синини, кървене и период на възстановяване.

Поради това тази подмладяваща технология е предпочитана от все повече хора, които биха желали да запазят младежкия вид на кожата си, но не са готови да го направят на всяка цена.

При прилагането на неоперативен лифтинг, независимо дали технологията е HIFU или се използва друга специфична техника, е важно не само да се разчита на висококачествена техника, но и тя да бъде използвана от опитни специалисти, които знаят какво е действието на конкретния метод.

Всичко това може да бъде намерено в естетичния и дерматологичен център Estetics & Dermatology, а допълнително предимство са сравнително достъпните цени за предлагабите професионални услуги.

Метод на неоперативния ХайФу лифтинг

Как работи неоперативния HIFU лифтинг? Ултразвукът прониква надълбоко в кожата, където започва да загрява таргетираната тъкан. В резултат на ултразвуковото въздействие в целевата област на кожата, чрез което се достига до определена температура на действие, се получава стимулация за образуване на колаген от клетките.

Тъй като колагенът е протеинът, който е един от главните отговорници за структурирането и плътността на кожата, крайният резултат е нейното стягане и уплътняване, вследствие на новообразувания колаген. Бръчките намаляват и се заглаждат.

При метода не се засягат другите слоеве на кожата, а се въздейства само върху тези, които ще повлияят за заглаждането и стягането ѝ.

AestheDerm.eu е сред водещите центрове, предлагащи неоперативен лифтинг с високо качество на услугата и перфектна грижа за клиента. Там може да получите експертна консултация относно приложимостта на процедурата във вашия случай и възможните очаквани резултати.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x