Visits: 77

Когато се случи ситуация, в която един длъжник по някаква причина не изпълни своите задължения към своя кредитор, последният би могъл да предприеме действия, с които, според Гражданско процесуалния кодекс, да се осигури необходимата документация, с която по законов път да се пристъпи към принудително събиране на задълженията.

Разбира се, всичко това се прави в строго съответствие със законите, като се спазва реда и необходимите срокове. 

Кога е препоръчително да потърсим правата си срещу ЧСИ

Има ситуации, в които хората се поощряват да заведат дело срещу съответния частен съдебен изпълнител, с което да направят постъпки за да защитят правата си. Ще попитате защо.

Понякога са възможни на пръв поглед малки, но много важни пропуски и не е изключено да бъдат допуснати грешки. Този именно грешки могат да доведат до решението даден длъжник да бъде осъден неоснователно.

Така например, в правото сроковете са от много голямо значение. Много често частните съдебни изпълнители нарочно или неволно биха могли да пропуснат изтекъл давностен срок, което на свой ред може да ви помогне лесно да обжалвате.

Може ли всеки адвокат да ни помогне да заведем дело срещу ЧСИ

На теория, всеки един адвокат би могъл да ви помогне да заведете съдебно дело срещу определен частен съдебен изпълнител. На практика, обаче, положението е малко по-различно.

Реалността е такава, че ако желаете да заведете подобно дело, би било най-добре да се обърнете към адвокат, който има опит в делата срещу частните съдебни изпълнители и знае къде да търси и открива нередности.

Важно е съответният юрист и кантора да имат опит в тази област, тъй като в противен случай, ще трябва да се запознават с тази материя в движение и могат да пропуснат важни подробности.

Задължително се консултирайте с адвокат

Препоръчително е при всички случаи да се консултирате с адвокат, който има опит в тази сфера (можете да разгледате на AdvokatSofia.bg или да се обадите на телефонните номера, които са публикувани там за връзка).

Консултацията с юрист ще ви помогне да се запознаете изцяло с правата си, да знаете как и докъде се простират вашите задължения при дела срещу ЧСИ.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x