Visits: 239

Преди да започнете да боядисвате коридора, трябва да се разрешат много проблеми. Това се отнася до подготовката на работната повърхност и инструментите и най-важното – избора на цвят. Качеството на крайния резултат директно зависи от избора на боя. Когато избирате бои, трябва да вземете предвид вашите предпочитания и размера на стаята.

 Малка стая и избор на цвят. Декорирането на малка стая изисква специален дизайнерски подход. Основната задача е визуално да разшири пространството. Имайки предвид това, не се препоръчва да се правят монофонични стени. По-добре да спрете избора на хоризонтални линии. Те ще направят коридора по-просторен. Ако има нужда от увеличаване на височината на стаята, тогава вертикалните линии ще се справят оптимално с тази задача. Когато декорирате малка стая, струва си да се откажете от твърде тъмните цветове. Добър вариант ще бъдат бежови или светлокафяви нюанси. Използването на светли цветове в дизайна визуално ще увеличи малкия коридор. Можете да постигнете този ефект с помощта на огледала и метални елементи за декор. Препоръчително е да се спрете на лъскав таван и под.

 Голям коридор и опции за сянка. Наличието на свободно пространство дава възможност да се използват почти всякакви дизайнерски идеи за декорация. Ако искате да създадете изразителна среда, тогава трябва да помислите за декориране на стените в един цветен спектър. Тя може да бъде класическа светло зелено или зелено, тюркоазено или маслинено. За смелите и креативни хора най-доброто решение ще бъде контрастът на цветовете. Сенките трябва да се комбинират помежду си. Най-добре е да поверите решението на проблема с избора на цвят на дизайнери. В крайна сметка тук говорим не само за комбинацията от боя, използвана за боядисване на стените. Контрастният дизайн предполага комбинации от облицовки на пода, тавана и стените.

 Преди да продължите с избора на боя и довършителни работи, трябва да вземете предвид характеристиките на работата на стаята. Стените в коридора са подложени на повишен стрес. Температурните промени, прахът и механичните повреди могат да намалят живота на покритието. За да предотвратите това, трябва правилно да подходите към ремонта на коридора.

 Каква боя да изберете. Препоръчително е да се използва водоустойчив и устойчив материал за боядисване на стените в коридора. Той трябва да бъде безопасен и без вещества, които са токсични или вредни за човешкото здраве. Предвид тези изисквания, следните бои могат да се използват за извършване на ремонтни дейности:

– Строителен бутадиен. Водните дисперсии се характеризират с висока устойчивост на влага, както и добра износоустойчивост. С помощта на материала можете да създадете оригинално декоративно покритие.

– Акрил. Боите на акрилна основа издържат добре на влага, износване и механични повреди. Те са гъвкави и издръжливи. Акрилните дисперсии се предлагат на пазара в широка гама от цветове.

– Алкидният емайл би бил добро решение. Трябва да се има предвид, че веществото съдържа вредни компоненти и при изсушаване силно ще смърди. Ето защо, когато извършвате ремонти, си струва да осигурите нормална вентилация на помещението, както и да използвате респиратори.

Колко цвята да използвате максимално. Ако въпросът е колко и какви цветове да се използват, тогава тук си струва да се вземат предвид размерите и геометричните размери на стаята. Ако стаята е малка, използвайте само два нюанса, доколкото е възможно. И това въпреки факта, че дизайнът ще бъде направен под формата на хоризонтални или вертикални ивици, които визуално увеличават пространството. Що се отнася до просторните коридори, в тях е възможно да се използва комбинация от различни цветове. Те се използват за декориране и зониране на стая. Въпреки наличието на свободно пространство, не прекалявайте. Използването на разнообразни нюанси ще направи интериора да изглежда по-малко привлекателен.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x