Visits: 29

Основната употреба на материала гранитогрес е при облицовки на сгради, както и покриване на търговски площи и общи части. Тъй като той притежава качества като здравина и устойчивост, той е и предпочитаният материал за тези помещения и е едва ли не резервиран за тази употреба.

Все пак неговата употреба не се ограничава до тук и според последните тенденция има и други приложения. Например поставянето на гранитогрес в банята набира все по-голяма популярност в последно време. Може да възникне въпроса защо хората изявяват предпочитание да поставят гранитогрес в банята вместо плочки за баня. Отговорът на този въпрос е много лесен – плочките, които са изработени от гранитогрес имат много повече варианти що се отнася до визията и до начина им на монтаж в това помещение.

Заради своята твърдост и здравина, плочките от гранитогрес могат да бъдат изработени в доста по-големи размери, отколкото могат да бъдат направени фаянсовите плочки. Този материал няма опасност да се счупи независимо от големия размер на плочките, тъй като той сам носи своето собствено тегло. Голям размер на плочките може да се постигне и когато те са изработени от бяла глина, но в този случай това ще е един доста по-скъп вариант.

Когато в банята се използват плочки от гранитогрес, то линиите, които се постигат са много изчистени и строги. За да се създаде усещането за едно цяло се използват най-вече калибровани плочки, защото при тях има минимална фуга. Също така при плочките от гранитогрес има някои визии и ефекти, които просто няма как да се постигнат с обикновени плочки за баня. Те например могат да наподобяват бетон или замазка, както и много други.

Все пак хората са наясно, че едно нещо не може да има само положителни характеристики. Колкото и да не ни се иска, и при плочките има някои минуси, които се налага да бъдат споменати. Има критици на материала гранитогрес, особено относно използването му в мокро помещение като банята. Основният довод на тези хора е, че в крайна сметка той е изкуствен материал. Това означава, че неговата естествена природа е по-близка до камъка, отколкото до глината, което води до това, че държи по-студено. В крайна сметка обаче дали човек ще избере да постави в банята гранитогрес или плочки за баня е въпрос на личен избор, имайки предвид плюсовете и минусите и на двата материала.

Източник – АкваЕМ

Категории: ПУБЛИКАЦИИ

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x