Visits: 3

Не са малко случаите, когато човек се намери в ситуация на ПТП като има нанесени щети не само по имуществото му, но и също така по самият него. В такива случай, потърпевшият имат право да изиска от застрахователната компания на причинителят на ПТП-то, обезщетение в конкретен размер.

Тази комуникация може да се случи по няколко канали, като не е задължително тя да е чрез 3-то лице във формата на адвокат. Възможно е двете страни да се споразумеят и случаят да бъде разрешен бързо и справедливо, но по-често става така, че потърпевшият да е лишен от коректно изплащане на обезщетение дори без да знае.

Как да разпознаем, кога ни е нужен адвокат по застрахователно право

Наистина, честа практика е коректното спазване на закона, но е важно да се отбележи, че застрахователните компании са финансови организации, чиято цел е увеличаване на капитал и минимизиране на загуби. В случаи на обжалване на оценка тотална щета на кола, например, или иск от страна на потърпевш, по-вероятно е застрахователно дружество да види изплащане на обезщетение като вид загуба за тях, а това ги мотивира да намерят причина да не го сторят.

Това може да се случи по напълно законен начин, без да е нужно те да нарушават закона, но в такива случаи е трудно, за средностатистическият човек, да разбере.

Ако сте претърпели физически травми

В случай на физическа травма в следствие на ПТП има право да предявите иск срещу застрахователната услуга, която причинителят използва – към агенцията а не причинителят, понеже финансовото състояние на втория не е толкова сигурно, като на първият. Размерът на исканото обезщетение зависи от физическите травми понесени от ищеца, като тежките физически травми дават право за по-голям иск.

Ако претърпите подобно произшествие, имате право на иск, но този иск може да бъде оспорван, като в такъв случай е добре да докажете вашата страна. В такива случай е полезно да имате помощ като Zastrahovan.eu.

Ако застрахователя отказва изплащане

В случай, че застрахователя отказва изплащане на обезщетение при пострадали при ПТПможете да заведете дело срещу тях, като се отнесете към релевантните страни. Опитен адвокат би ви помогнал за завеждане и протичане на делото.

Ако застрахователят неоснователно се бави по произнасяне към вашият случай

При положение, че имате заведен иск към застрахователя а те не ви отвърнат в рамките на 3 месеца, имате право да заведете дело срещу тях, като това е безпрецедентен ход. В такива случай запознат адвокат като Деян Николов може да ви бъде в огромна полза – като специалист в сферата на застрахователното право, той може адекватно и ефикасно да се отнесе към проблема.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x