Visits: 12

Във времето на бързите и лесни решения, оптимизирането на градинарството и земеделието е задължителен елемент. То е необходимо не само за да се спести време, но най-вече за да се повиши производителността и ефективността, което води и до увеличаване на приходите. А когато става въпрос за хоби, а не за занятие – използването на правилната градинска техника и оборудване прави заниманието дори по-приятно.

Ето кои са задължителните градински машини, които ще направят престоя ви в градината по-къс, но много по-продуктивен.

Градинска техника и оборудване за справяне с избуялата растителност

За спретнат двор и процъфтяваща градина на първо място се започва на чисто. За целта е необходимо да се снабдите с градински машини за косене, кастрене и оформяне на растенията, които ще са ви необходими през целия период на вашето градинарство.

За добре поддържана градина и безупречна морава ще са ви необходими качествена косачка за трева и мобилен тример за трева. В Praktis.bg може да закупите косачки и тримери на топ производителите в бранша на добра цена.

Косачката се използва на равни участъци и е най-бързото и лесно решение за поддръжка на райграса. Тримерът ще ви е необходим за неравни терени и достигане на всички онези места, на които косачката няма достъп. Освен това той се използва за справяне с по-високи растения, както и такива с по-дебели стебла, където косачката е напълно неприложима.

Кастрачката и акумулаторният трион за клони са важно допълнение към арсенала на всеки овощар. Ако в градината ви има или планирате да има храсти или дръвчета обмислете дали да не си вземете машина за трошене на клони, която ще ви помогне да се справите с обемистия отпадък. За любителите на органичното земеделие и градинарство, градинската дробилка е идеалното средство за осигуряване на ресурс за компост.

За бързо оформяне на живия плет ще ви е необходим храсторез, а листосъбирачът ще ви е пръв помощник при есенната смяна на премяната на дърветата.

Мотофреза – истинското спасение в градината

Независимо дали става въпрос за бензинова мотофреза или електрическа фреза, това е градинска техника, която ще промени изцяло работата ви в градината. Това е машина, която се използва най-вече в земеделието и е идеална за средни по големина площи, които не изискват работа с голяма селскостопанска фреза на колела.

Мотофрезите се управляват ръчно с помощта на ръкохватки и спестяват много време и усилия при обработката на земята преди посев и засаждане. Самият въртящ момент на главата задвижва хода на машината. В Praktis.bg се продават много качествени мотофрези, които могат да бъдат поръчани директно до вашия дом.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x