Visits: 11

Вентилатори за дома – най-добрите домакински решения, едни от популярните модели
Ако ви е горещо през лятото, не е нужно да купувате климатик. Сплит системите охлаждат стаята до комфортна температура, но вентилаторът е по-евтин, лесен за използване и преместване, консумира по-малко енергия. Принципът му на действие се различава от климатика: вентилаторът не охлажда помещението, а само създава въздушна струя, но все пак усещаме прохладата.

Домашните вентилатори е вече не са шумни и обемисти единици. Сега дизайнът на тези устройства е напреднал толкова много, че те се превръщат в елемент на декора в къщата и завистта на гостите. Дори компактните модели са мощни и ревът на витлото не пречи на съня.

Лесно е да се загубите в ОВК магазин – има толкова много различни видове и модели вентилатори по рафтовете и витрините. Какви вентилатори се предлагат на родния пазар и по какво се различават помежду си? Нека ви кажем сега.

Таван
вентилатор на тавана
Те често се инсталират в хола, в кухнята или на терасата в селска къща. В зависимост от модела те се включват с помощта на специален кабел или дистанционно управление. Таванните вентилатори „духат“ по-силно от другите видове – мощността им достига 250 вата. В същото време купувачите отбелязват тихата работа на устройството и способността му да раздухва големи помещения.

Цената на таванния вентилатор започва от 100 лева

Внимавайте, когато инсталирате изгледа на тавана: уредът е тежък.

Плот за маса
Настолен вентилатор
Проектиран, колкото и да е странно, за маси 🙂 Остриетата от този тип са малки, мощността също е ниска. Но устройството е компактно – можете да го вземете на път или лесно да го преместите на друго място. Ако сте чест потребител на компютър, малък USB захранващ вентилатор е добър избор. Почти всички настолни модели са оборудвани със защитна мрежа, с изключение на USB вентилаторите с меки остриета – ако ги докоснете, нищо опасно няма да се случи.

Мини-вентилатор също се продава за 15 лева – обаче, такава евтина опция се разпада след един месец употреба или дори по-рано. Цената на по-впечатляващо устройство е от 100 до 300 лева.

Монтиран на стена
Те се произвеждат и използват по-рядко от други, тъй като не всеки иска да инсталира устройството на стената. Но ако не искате устройството да ви пречи или да заема място на масата, тогава версията за монтиране на стена ще свърши работа.

Цената на устройството зависи от неговия капацитет. Например, компактен модел с ниска мощност от 15 W струва около 20 лв.

Подови стойки
Те обикновено са най-популярни. Остриетата са защитени с грил, което ги прави безопасни за деца или животни. Предимствата на подовите модели включват доста висока мощност, както и наличието на въртящ се механизъм. Повечето подови вентилатори за дома имат регулируеми крачета.

Диапазонът на цените е широк – в зависимост от популярността на марката, мощността и надеждността, подов вентилатор ще ви струва от 50 до 2000 лева.

Клон от подовите модели е колонен. Устройството под формата на малка колона не се различава от класическото подово, с изключение на по-модерен дизайн.


Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
blank
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x