Visits: 41

История на тениските

Тениската се появяват в гардероба ни сравнително наскоро в края на 19 век, но стават популярни много по-късно. Легендата разказва, че когато червеният фланелен гащеризон носен от американски работници патентован в Ню Йорк през 1868 г. и категоризиран като бельо, за да ги топли от студеното време. Но през топлите летни дни той става невъзможен за носене се налага неговото разделяне на две части, така се появяват тениските със свой независим живот.

Скоро моряците и пехотинците от американският флот започнаха да носят тениски без копчета като бельо. Това облекло дава повече свобода в движението на ръцете им, което е важно при работа на палубата или при боравенето с различни механизми и оръжия. В резултат през 1913 г. тениските бяха официално въведени в униформата на американските морски пехотинци.

Основният цвят на тениската е бял причината е, че той съвпада добре с палитрата на военноморските униформи. На второ място, производството на бели тениски е по-евтино, тъй като не изисква разходи за багрила. На трето място, мръсотията веднага се вижда върху бялото и това стимулира самодисциплината и поддържането на хигиената.
Първите тениски са направени от вълнен мек материал. Но тъй като те не са изсъхвали дълго време след изпирането, бързо са заменени с памучни. Името идва си от формата си, която при разгъване наподобява буквата „Т“. През 1920 г. терминът е тениска е добавен към речниците.

Тениски с надписи и тяхната история

От момента, в който идеята за тениски с надписи бе лансирана те се превърнаха в инструмент за публично демонстриране на позиции, вкусове и вярвания. Хората занимаващи се с бизнес бързо разбраха колко е важно да се рекламира на тях.

Във времето има промени, които разказват как са се е сменял дизайна им под влиянието на социални, политически и културни събития. Тениските с надписи и днес са едно мощно средство за реклама и изразяване на индивидуалностите на отделните хора.
На всички ни се е случвало да мислим как да изненадаме нашите близки и да им подарим необичайни подаръци. Днес всеки може да поръча индивидуална тениска с надпис. В сайта на Unique shop поръчката на индивидуална тениска е лесно, те работят качествено и бързо. Превърнете една обикновена тениска в сувенир, който има свой уникален чар и може да разкаже много за вашите намерения.

Рекламни тениски от Unique Shop

Тениски с надписи, те са много полезен артикул за вашата реклама

Разгледайте нашият сайт Оти оти

Тениските в ежедневието

Тениските са едни от най-основните дрехи, които използваме в ежедневието. Хората са разбрали, че когато искат да им удобно трябва да носят тениски. Особено при по-горещи дни носенето на тениски е задължително. Приложими са както за ежедневно носене, така и за спорт, работа, разходки. Ако искате изчистени памучни тениски за ежедневна употреба можете да посетите сайта на DPL Shop.

Категории: ПУБЛИКАЦИИ

Subscribe
Notify of
guest

1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Point1

Страхотна статия. Някъде бях чел, че първата промо тениска е направена за филма “Wizard of Oz” през 1939.

blank
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x